1 min

Samsung en Apple zijn opnieuw in een rechtszaak verwikkeld. Samsung heeft Apple namelijk aangeklaagd in Australië omdat het bedrijf uit Cuppertino verschillende patenten zou schenden.

Volgens Samsung zouden de iPhone en de iPad 2 verschillende patenten schenden die betrekking hebben op draadloze verbindings-technologieën welke in handen zijn van Samsung. Nam Ki-yung, woordvoerder van Samsung, liet weten dat Samsung er voor heeft gekozen om een aanklacht in te dienen om zo hun integriteit te kunnen beschermen en te behouden. Met deze nieuwe aanklacht van Samsung bereiken de twee bedrijven het zoveelste hoofdstuk in hun, wat lijkt, eindeloze juridische strijd.

De aanklacht komt slechts luttele dagen voordat de rechter uitspraak doet of dat de Galaxy Tab 10.1 legaal kan worden verkocht in Australië. Recent vond er ook al een vergelijkbare rechtszaak plaats tussen de twee bedrijven in Duitsland en in Nederland. In Duitsland kreeg Apple gelijk en werd de landelijke verkoop van de Galaxy Tab 10.1 tegengehouden in Nederland was de rechter van mening dat de Galaxy Tab geen inbreuk maakt op de patenten van Apple.