1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft afgelopen week een nieuwe update van de Google+ app uitgebracht voor Android en iOS. Met deze uitbreiding is het nu ook mogelijk om met je telefoon deel te nemen aan Hangouts.

Hangsouts zijn groepsgesprekken in videovorm. De update voor de Android-app is donderdag uitgekomen, de vernieuwde iOS-app is sinds zaterdag in de App Store te vinden. De app beschikt over verschillende opties tijdens het gebruik van Hangout, zo kan je het geluid uitschakelen, het camerabeeld stilzetten en schakelen tussen de camera aan de voor- of achterkant van de telefoon. Aan Hangout-sessies kunnen maximaal 10 personen tegelijk deelnemen.

Ook het groeps-chat onderdeel waar uitsluitend berichten kunnen worden ontvangen en verzonden is veranderd. Ten eerste hebben ze de naam van Huddle in Messenger aangepast. Hiermee duid de dienst meer als een alternatief voor andere messaging-apps zoals Whatsapp en Facebook Messenger. Ook ondersteunt de Google+ app nu ook het doorsturen van foto’s.

Verder bied de app nu de mogelijkheid om reacties van andere te +1’en. De +1 knop is Google’s variant van Facebooks like-knop. Ook zijn berichten voortaan indiviueel te delen. Voorheen was het alleen alleen mogelijk om een bericht met een complete Circel te delen.

Sinds vorige week kan iedereen zich voor Google+ inschrijven. Google+ heeft nu volgens een berekening van Google’s officieuze statisticus Paul Allen circa 43 miljoen geregistreerde gebruikers.