2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Naast Dell ziet ook Acer grote kansen voor groei op de PC-markt nu HP heeft besloten de PC-tak af te stoten en mogelijk te verkopen. "Er heerst nu grote onzekerheid", aldus Walter Deppeler, het hoofd van Acer Europe in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Het bericht volgt enkele weken nadat HP aankondigde dat ze haar PC-afdeling wil opsplitsen en verkopen. De computerfabrikant wil van deze tak af, omdat de verkoopcijfers tegenvallen. Een van de oorzaken is dat steeds meer consumenten overschakelen naar tablets en smartphones.

HP verkoopt nog altijd de meeste PC’s wereldwijd, maar voelt de warme adem van de concurrentie in zijn nek. Deppeler ziet het afstoten van de PC-afdeling door HP als een kans om de omzet van Acer te vergroten. "Dit is een grote verandering voor ons omdat veel klanten en winkelketens zich onzeker voelen. Ze gaan zichzelf afvragen wat er gaat gebeuren en met wie zij willen doorgaan. Wij zullen deze kans in ons voordeel gebruiken."

De zoektocht van HP naar een overnamekandidaat kan volgens Deppeler wel eens een jaar in beslag gaan nemen. Deze periode gaat volgens hem gepaard met grote onzekerheid. Acer wil van deze onzekerheid gaan profiteren.

Vorige week gaf ook Michael Dell aan dat zijn bedrijf kansen ziet in het afstoten van de PC-tak door HP. Door de grote onzekerheid over de PC-afdeling van HP, biedt dit ons de kans om een behoorlijk marktaandeel van HP af te snoepen. Dell zal hier dankbaar gebruik van maken", aldus Michael Dell.

En hoewel er wereldwijd steeds minder PC’s door consumenten worden gekocht, blijft Michael Dell optimistisch over de toekomst. "Wereldwijd zijn er anderhalf miljard PC’s. Weliswaar heeft Gartner zijn verwachtingen in de PC-verkoop hier en daar bijgesteld, maar volgens het onderzoeksbureau zullen er in 2014 twee miljard PC’s verkocht zijn. Het idee dat de PC zijn beste tijd heeft gehad beschouw ik als onzin."