1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mozilla heeft de uitrol van Firefox 7 tijdelijk gestopt wegens een probleem met geïnstalleerde add-ons. Bij een nog onbekend aantal gebruikers die de upgrade hadden geïnstalleerd, zijn de add-ons verdwenen. Het probleem betreft zowel de desktop als mobiele versie.

De add-ons en de bijbehorende gegevens zijn volgens Mozilla nog steeds aanwezig en zijn niet verwijderd.

Vanwege de problematiek heeft Mozilla besloten upgrades naar versie 7 tijdelijk te staken. "We hebben nieuwe updates voor Firefox gepauzeerd om de potentiële gevolgen voor gebruikers te beperken en zullen snel een fix uitbrengen om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat al je add-ons zichtbaar zijn en werken", aldus Justin Scott van het Firefox Add-ons Team.

Niet alleen voor gebruikers is het vervelend dat het een soort Russische roulette is welke plug-ins er wel en niet werken met een nieuwe versie van Firefox, ook ontwikkelaars zijn ontevreden. Zij moeten steeds op zeer korte termijn hun plug-ins aanpassen en testen. Vaak zullen zij daardoor pas na het uitkomen van de browser met een versie komen van de plug-in die compatible is. Met de korte release cycle staat de volgende versie van de browser dan alweer voor de deur.

Mozilla laat weten hard bezig te zijn aan een oplossing. "We weten hoe belangrijk add-ons zijn en verontschuldigen ons voor het ongemak", besluit Scott. Op dit moment is er een work-around beschikbaar die hier gevonden kan worden.