1 min

Gisteren is het gerucht boven komen drijven dat de oprichters van Yahoo bezig zouden zijn om Yahoo terug te kopen. Zowel oprichter Jerry Yang als David Filo zouden bereidt zijn om samen met enkele investeerders het bedrijf over te nemen. De oprichters willen mogelijk gaan kijken of ze wederom een succes kunnen maken van Yahoo. Door de geruchten ging de prijs van het aandeel Yahoo gisteren met 2,3 procent omhoog.

Het zou in elk geval een zeer verrassende uitkomst zijn. Als we alle geruchten mogen geloven is het nogal druk bij Yahoo met partijen die zich melden om het bedrijf over te nemen. Zo zou Microsoft wederom interesse hebben, maar ook DST Global, Masa Son, Digital Sky Technologies, Andreesen Horowitz, Peter Chernin en nu dus ook de oprichters van Yahoo. Een partij heeft zeker interesse en heeft dat ook duidelijk kenbaar gemaakt in de media, dit is de Alibaba groep. De Chinese eBay als het ware, dit bedrijf zou voornamelijk interesse hebben om het feit dat 40 procent van de aandelen van Alibaba in het bezit is van Yahoo.

De laatste tijd is Yahoo weer ontzettend veel in het nieuws nadat CEO Carol Bartz werd ontslagen. Het bedrijf kondigde daarna aan dat het op zoek ging naar een nieuwe strategie. Inmiddels gonst het echter van de overname geruchten.