Intel gaat niet verder in televisiemarkt

Stay tuned, abonneer!

Intel gaat zich terugtrekken uit de televisiemarkt, zo heeft het bedrijf verklaard. De markt is volgens Intel niet lucratief genoeg en het bedrijf zal zich daarom meer richten op markten als smartphones, tablets en natuurlijk op de nieuwe ultrabooks.

Claudine Mangano, woordvoerster van Intel, laat weten tegenover Bloomberg dat Intel zich terugtrekt uit de tv-markt omdat ze daar geen voet aan de grond kunnen krijgen. In 2010 zag Topman Paul Otellini kansen op te tv-markt en besloot Intel-Chips voor televisies te introduceren. Samen met Google is ook eind 2010 de eerste versie van Google TV gepresenteerd. Dit besturingssysteem voor televisies is gebaseerd op Android en functioneerde alleen met een Intel Atom CE4100-soc op basis van een 45nm-Atom-core.

Concurrent Sony bracht tegelijkertijd in de Verenigde Staten op basis van Google TV een complete televisie-lijn uit. Ook Logitech ontwikkelde een settopbox met Google TV. De Google TV producten hebben tot op heden nog niet weten door te breken, dit komt voornamelijk doordat de Amerikaanse televisiezenders bang lijken te zijn voor de concurrentie van Google. Veel zenders kozen er dan ook voor op de Google TV diensten te blokkeren op hun websites.

Google lijkt echter voornemens om eind 2011 of begin 2012 met een compleet nieuwe versie van Google TV te komen die mogelijk wel voor een doorbraak gaat zorgen.