2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft bereidt samen met een aantal investeerders een bod voor om de online advertentie- en nieuwswebsite Yahoo over te nemen. Welk bedrag hiermee gemoeid gaat is niet bekend, maar het gaat uiteraard om miljarden dollars.

Dat zegt een bron die bekend is met de situatie tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Microsoft, Silver Lake Partners en the Canada Pension Plan Investment Board zouden gezamenlijk een bod voorbereiden om Yahoo over te nemen. Microsoft zou enkele miljarden dollars neerleggen, de twee andere partijen zouden garant staan voor de rest.

Dit is een van de potentiële partijen die Yahoo wil overnemen. Volgens de krant zijn er nog diverse andere partijenn die geïnteresseerd zouden zijn in Yahoo, waaronder Alibaba Group en Digital Sky Technologies. Eerder meldde Techzine dat ook andere partijen als Andreesen Horowitz, Masa Son en Peter Chernin mogelijk azen op Yahoo.

Het is nog altijd niet zeker dat Yahoo zich te koop aanbiedt op de markt. Jerry Yang, een oud-topman van het internetbedrijf, suggereerde eerder dat Yahoo geen intentie had om zichzelf in de verkoop te zetten. Maar de geruchten over een op handen zijnde verkoop blijken ongekend hardnekkig. Een ander veelgehoord gerucht is dat Jerry Yang en David Filo, de oprichters van Yahoo, het internetbedrijf zouden willen terugkopen. De race om de overname van Yahoo is dus nog lang niet gelopen.

Microsoft probeerde in 2008 ook al Yahoo in te lijven, maar deze deal ketste op het laatste moment af. Het computer- en softwarebedrijf bood toentertijd 47 miljard dollar voor Yahoo.