2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung verwacht dat het meer smartphones zal verkopen dan ze aanvankelijk had voorspeld. Dit is volgens het telecombedrijf te danken aan de diverse smartphones in de Galaxy-serie.

"We hebben grootse verwachtingen om hogere verkoopcijfers te realiseren dan we aanvankelijk hadden voorspeld", aldus een leidinggevende van het bedrijf op een persconferentie. De man kon of wilde geen nieuwe prognose geven wat betreft de verkoopaantallen.

Onlangs publiceerde onderzoeksbureau Gartner de laatste verkoopcijfers. Daaruit bleek dat alle telecomproducenten tezamen heel dit jaar zo’n 440,5 miljoen mobiele telefoons zullen verkopen. Dat is goed voor een stijging van 5,6 procent. Met name Nokia en Samsung zullen volgens Gartners boven alle verwachtingen presteren.

Het onderzoeksbureau schat dat Samsung dit jaar ruim 78 miljoen smartphones zal verkopen. Als het Zuid-Koreaanse bedrijf daarin slaagt heeft het een aandeel van 17,8 procent op de markt van mobiele telefoons. Dit succes is volgens Gartner te danken aan het succes van onder meer de Samsung Galaxy S II en de Galaxy Note. Het onderzoeksbureau voorspelt dat Apple wel eens een de belangrijkste concurrenten van Samsung zou kunnen worden door de introductie van de iPhone 4S.

Nokia zal nog moeten bewijzen dat Windows Phone 7 een goed alternatief is voor de besturingssystemen iOS en Android. Het bedrijf zet alles op alles om toestellen die met Windows Phone 7 zijn uitgerust aan de man te brengen. Het lijkt daarbij al zijn geld op deze hand te hebben ingezet: "Er is geen weg meer terug, plan A is ook plan B", aldus algemeen directeur van Nokia Nederland Sebastiaan van Silfhout onlangs in een interview.