2min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft de prestaties van een nieuwe Ivy Bridge processor gepubliceerd. Uit verschillende benchmarks blijkt dat de Core i7-3770 7 tot 25 procent beter presteert dan de Core i7-2600. Beide hebben een kloksnelheid van 3,4 GHz, alleen komt de i7-2600 uit de Sandy Bridge lijn, wat de voorganger is van het toekomstige Ivy Bridge.

Intel heeft documenten en grafieken gepresenteerd over de prestaties van de Ivy Bridge-processor die in het eerste kwartaal van 2012 zal uitkomen. In de grafieken wordt de nieuwe quad core i7-3770 processor vergeleken met de Core i7-2600 wat eveneens een quad core processor is. Beide modellen beschikken over een kloksnelheid van 3,4 GHz en 8MB cache. De verbetering van de snelheid zal dus volledig te danken zijn aan de aangepaste structuur die de processor heeft gekregen.

Op beide processoren zijn verschillende benchmarks uitgevoerd. In de grafiek is af te lezen dat de nieuwe Core i7 met de SYSmark 2012 benchmark 7 procent beter scoort dan de Sandy Bridge variant, de Excel 2010-benchmark laat een verbetering zien van maar liefst 25 procent. Bij de 3D test van Cinebench 11.5 laat de processor een vooruitgang zien van 15 procent. Dit is mede te danken aan de ondersteuning van DirectX 11 en OpenGL 1.1. Het converteren van video zou zelfs met 56 procent sneller gaan, aldus de ArcSoft Media Expresso benchmark.
Met de nieuwe Ivy Bridge processor wordt de grootste snelheidswinst geboekt met de GPU, de grafische processor. Zo zou de score van 3DMark Vantage maar liefst 192 procent hoger zijn.

Of Intel deze resultaten ook haalt bij massaproductie in normale omstandigheden is nog even afwachten. Dit zal blijken als de Ivy Bridge processoren officieel uitkomen. Verwacht wordt dat deze in maart of april van 2012 verschijnen.