1 min

Tags in dit artikel

, , ,

RIM doet zijn voorraad Blackberry PlayBooks in de uitverkoop en heeft de prijs van de tablet flink verlaagd. Ondanks de verlagingen blijft Research In Motion volhouden dat de tablet erg gewild is bij de klant. Ook lijkt RIM niet voornemens om de tabletactiviteiten op korte termijn te staken.

RIM heeft in een persbericht bekendgemaakt dat de voorraad tablets ter waarde van 485 miljoen dollar heeft afgewaardeerd en dat de verkoopprijs van de PlayBook flink wordt verlaagd. Het bedrijf denkt hierdoor een rol te kunnen blijven spelen op de tabletmarkt.

Volgens RIM is de tabletmarkt nog altijd aan het groeien en ontstaan er kansen voor het bedrijf. Het probleem is de toenemende concurrentie zoals de Amazon’s Kindle Fire en Barnes & Noble met zijn Nook-tablet. Deze fabrikanten leveren tablets voor een zeer lage prijs en hopen uiteindelijk veel geld te verdienen met de content die ze aanbieden. In totaal zijn er 150.000 PlayBooks verkocht aldus RIM. Daar tegenover staat Amazon, die volgens analisten al 3 miljoen Kindle Fire’s heeft verkocht.

Volgens analist Pierre Ferrage van Bernstein Research is de afwaardering en prijsverlaging geen verrassing. Wel is hij bezorgd over reactie van RIM waarin talloze zaken ontkend worden en dat het bedrijf gewoon op de huidige voet verder lijkt te gaan. "Het bedrijf zal door zijn huidige strategie voort te zetten falen en naar de achtergrond verdwijnen".