1 min

Vodafone heeft tot nu toe nog geen overtuigend bewijs gezien dat er iemand binnen het bedrijf prijsafspraken zou hebben gemaakt met een concurrent zoals KPN of T-Mobile. Dit maakte Vodafone bekend middels een verklaring.

Afgelopen dinsdag heeft de Mededingingsautoriteit NMa een inval gedaan bij KPN, T-Mobile en Vodafone omdat er sprake was van verdenking van prijsafspraken. Deze verdenking is tot stand gekomen toen twee klokkenluiders zich bij het NMa melde met een gedetailleerde verklaring. "Op dit moment heeft Vodafone geen overtuigend bewijs gezien van ongeoorloofd gedrag door onze medewerkers", aldus Vodafone. Dezelfde dag van de inval liet de provider nog weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. "We verwachten dat de NMa de komende maanden zorgvuldig onderzoek zal doen naar mogelijke bewijzen", voegt de provider daar nu aan toe.

Bij KPN zijn enkele medewerkers verhoord en heeft er een bij een van de medewerkers ook thuis een huiszoeking plaatsgevonden. T-Mobile heeft evenals Vodafone in een verklaring laten weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. De Tweede Kamer heeft inmiddels om een spoeddebat met minister Maxime Verhagen gevraagd.