1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia wil van haar luxe merk Vertu af en gooit daarom het merk in de verkoop. Zoals een luxe merk beaamt staat Vertu gelijk aan hoogstaande kwaliteit, design en tevens ook een hoge prijs.

Nokia biedt het merk te koop aan omdat zij zich meer zou willen gaan richten op haar eigen Nokia Windows Phone toestellen. Ondanks dat Vertu het afgelopen jaar goed was voor een omzet van ruim 200 miljoen euro is dit blijkbaar niet voldoende voor de Finse smartphonefabrikant om zelf met het merk door te gaan. Welk bedrag Nokia in gedachten heeft voor de verkoop van de fabrikant van deze zeer exclusieve telefoons is nog niet bekend.

Nokia heeft echter Goldman Sachs aangesteld om de overname te begeleiden. Er zouden zich namelijk al enkele private vermogensbeheerders hebben gemeld met interesse in Vertu. Volgens bronnen zouden er ook mogelijkheden bestaan dat het merk over wordt genomen door fabrikanten van luxe goederen. Vertu bouwt haar telefoons in Engeland met de hand en de kosten van een Vertu telefoon gaan als snel richting de 10.000 euro per stuk. Dit is vooral te danken aan de gebruikte materialen. Het besturingssysteem blijft echter steken op een behoorlijk verouderde versie van Symbian OS.