1 min

Volgens de Israëlische krant The Calcalist Financial zou Apple momenteel overnamegesprekken voeren met de Israëlische chipfabrikant Anobit. Apple zou 400 tot 500 miljoen dollar willen neertellen voor de flashgeheugen-fabrikant.

Anobit is op dit moment een van de leveranciers van Apple, Anobit levert onder meer flashgeheugenchips voor de iPhone, iPad en Macbook Air. Apple is echter niet de enige klant van Anobit, ook Samsung en Hynix kopen flashgeheugenchips bij Anobit. Een overname zou dus eventueel ook gevolgen kunnen hebben voor deze bedrijven.

Of het ook tot een overname gaat komen is nog maar de vraag. Hoewel de Israëlische krant niet vaker dit soort geruchten de wereld in stuurt zijn er wel enkele vraagtekens te zetten bij een mogelijke overname. Zo neemt Apple normaliter alleen softwarebedrijven over en zou dit de grootste overname ooit zijn van Apple. De laatste overname van een hardwarebedrijf door Apple was in 2008, toen kocht het P.A. Semi voor 278 miljoen dollar om de ARM-chips voor de iPhone en iPad te ontwikkelen.