1 min

Ondanks de aanklacht van speelgoedfabrikant Hasbro denkt Asus er niet aan om de productie van de Transformer Prime te staken. Volgens de tabletmaker is er geen vuiltje aan de lucht.

Asus zegt een interne studie te hebben verricht naar het gebruik van de naam Transformer Prime. Volgens deze studie maakt het bedrijf zich niet schuldig aan het schenden van merknamen. Asus weigert dan ook om de productie van de Transformer Prime, de nieuwste tablet van het bedrijf, stop te zetten.

Vorige week maakte Hasbro bekend dat het juridische stappen zal ondernemen tegen de tabletfabrikant vanwege de naam Transformer Prime. De speelgoedfabrikant is van mening dat Transformer Prime een schending van twee merknamen is. ‘Transformer’ is volgens het bedrijf naar de cartoonserie uit de jaren tachtig en negentig, en ‘Prime’ is een verwijzing naar het hoofdpersonage uit deze serie (Optimus Prime). Hasbro is dan ook absoluut niet gelukkig met deze naam.

Hasbro eist een schadevergoeding en een verkoopverbod zolang Asus deze naam blijft gebruiken voor de tablet. Asus zal betogen dat Transformer Prime algemene termen zijn en dus niet onder de noemer merknamen vallen. De tabletfabrikant ziet de rechtszaak vol optimisme tegemoet.