1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Taiwanese technologiebedrijf Acer laat zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan. Ondanks tegenvallende verkoopcijfers zet Acer de productie van smartphones en tablets in 2012 ongehinderd voort.

Dat zegt oprichter Stan Shih in het licht van aanhoudende geruchten dat het Taiwanese bedrijf de handdoek in de ring gooit. Volgens Shih is gebruikelijk dat bedrijven het in het begin moeilijk hebben als ze zich als nieuweling op een bepaalde markt presenteren. Dat is nog geen reden om niet door te zetten. Acer ondervond dezelfde problemen toen het zich op de notebookmarkt presenteerde, maar heeft zich staande weten te houden.

De Raad van Bestuur is volgens Shih tot overeenstemming gekomen om de operationele doeleinden van het bedrijf te "simplificeren" en zich te richten op winstgevende producten. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat een aantal producten uit het assortiment zullen verdwijnen.

Het besluit van Acer is erg dapper. Het bedrijf heeft hier in Nederland weinig voeten in aarde. Als je op zoek bent naar een Iconia Tab W500, een tablet van Acer, dan moet je goed zoeken. De Allegro, een smartphone die in dezer dagen in de winkel zou moeten liggen, is zeer moeilijk te spotten. Ook presteert het Taiwanese technologiebedrijf op het moment niet al te best op de laptopmarkt. Door de populariteit van tablets zag het bedrijf zijn kwartaalcijfers zienderogen dalen. Desalniettemin is Acer de op-één-na grootste computerproducent ter wereld.