1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple en RIM mogen geen iPhones en BlackBerry’s verkopen in Argentinië. De regering van het Zuid-Amerikaanse land heeft een tijdelijk verkoopverbod opgelegd voor deze toestellen. Op deze manier wil het de eigen economie uit het slop halen.

Ditmaal ligt er geen rechterlijke uitspraak aan het verkoopverbod ten grondslag. De Argentijnse regering heeft op eigen houtje besloten om de verkoop van BlackBerry-toestellen en iPhones tijdelijk aan banden te leggen. Ook enkele andere elektronicafabrikanten hebben te horen gekregen dat ze momenteel hun producten niet mogen verkopen.

De regering vraagt wel aan Apple om de bouw van een fabriek in het land te bouwen om de verkoop van smartphones op peil te houden. Ook RIM zou in de regio aan het zoeken zijn naar een partner om hun toestellen in deze regio aan de man te brengen.

Het verkoopverbod is onderdeel van een herstelplan om de lokale economie er weer bovenop te helpen, dat zich al sinds 2009 in het slop bevindt. Door tijdelijk een verkoopverbod op te leggen voor iPhones en BlackBerry’s wil de Argentijnse regering de inflatie een halt toeroepen. Hoelang Argentinië het verkoopverbod zal hanteren is niet bekend. Apple en RIM hebben tot op heden niet op de kwestie gereageerd.