1 min

Tijdens de jaarwisseling is er vooral gebruik gemaakt van het mobiel internet op smartphones. Tijdens oud en nieuw werden er namelijk minder sms-berichten verstuurd en minder gebeld om de nieuwjaarswensen uit te spreken.

Echter nam het gebruik van mobiel internet fors toe. Net als vorig jaar blijkt deze manier steeds populairder te worden. Hieruit valt op te maken dat veel mensen vooral gebruik hebben gemaakt van Whatsapp, Twitter en Facebook om vrienden en familie te bereiken tijdens oud en nieuw. Tijdens de piekuren tussen 22:00 en 04:00 zagen KPN, T-Mobile en Vodafone het mobiele dataverkeer zelfs verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Het ’traditionele’ sms’en en bellen werden minder gebruikt. Waar er vorig jaar nog z’n 84 miljoen sms-berichten werden verstuurd daalde dit aantal dit jaar tot 78 miljoen. Met 20,2 miljoen gesprekken dit jaar ligt dit cijfer 0,3 miljoen gesprekken lager dan vorig jaar. Hiermee zetten smartphone-gebruikers de trend steeds meer door waar er meer en meer gebruik wordt gemaakt van sociale media om elkaar te bereiken.