2min

Tags in dit artikel

, ,

Choi Gee-sung, topman bij het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung, is uiterst zelfverzekerd. Op de Consumer Electronics Show vertelde hij een verslaggever van Reuters dat zijn bedrijf Nokia zal overtreffen als het gaat om de verkoop van mobiele telefoons.

Momenteel is Nokia de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld, gevolgd door Samsung. Naar schatting verkocht Samsung het afgelopen jaar wereldwijd zo’n 325 miljoen mobiele telefoons, een verviervoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. Nokia overtrof Samsung doordat het bedrijf erin slaagde in deze periode 420 miljoen mobiele telefoons aan de man te brengen.

Analisten verwachten niet dat het Finse technologiebedrijf deze verkoopcijfers zal volhouden en voorspellen dat Nokia dit jaar niet meer dan 388 miljoen mobiele telefoons zal verkopen. Samsungs marktaandeel zal daarentegen groeien naar 359 miljoen stuks, een stijging van omgerekend 10,5 procent. Nokia verkoopt in dit scenario nog steeds meer telefoons dan Samsung, maar dat is slechts een kwestie van tijd volgens Choi Gee-sung. "Als de huidige verkoopcijfers doorzetten zullen we onze doelstelling van 2015 eerder realiseren dan verwacht", aldus de topman van Samsung. Dat jaar wil Samsung een omzet van meer dan 200 miljard dollar overtreffen.

Nokia zal dit jaar proberen zijn positie als marktleider te behouden. En hoewel het Finse telecombedrijf momenteel de meeste mobiele telefoons van alle aanbieders verkoopt, kampt het al enkele jaren met tegenvallende verkoopcijfers. Door de komst van concurrenten als Apple en Google is Nokia al lang niet meer de marktleider in Europa en de VS. Met een nieuwe generatie smartphones wil Nokia proberen zijn comeback te maken.

Het is niet de eerste keer dat Samsung met zijn boude uitspraken komt. Eind december maakte Samsung ook al bekend de degens met Nokia te zullen kruisen.