1 min

NVIDIA heeft in het vierde kwartaal minder omzet gedraaid dan zij op voorhand had verwacht. NVIDIA wijt de tegenvallende resultaten aan de tekorten op markt van de harde schijven en overstromingen in Thailand.

Het bedrijf verwacht aankomende dinsdag een omzet van rond de 950 miljoen dollar te kunnen melden. Dit is meer dan 100 miljoen minder dan NVIDIA op voorhand verspelde. De vooruitzichten lagen destijds namelijk op 1066 miljoen dollar. Door deze voorspellingen kelderde de waarde van de aandelen van het bedrijf. Op de dag dat NVIDIA dit nieuws bekend maakte sloten deze aandelen namelijk met 5,5 procent lager.

Analisten beweren dat NVIDIA destijds de problemen in Thailand heeft onderschat en daar nu de gevolgen van onder ogen moet zien. Naast de tegenvallende omzet daalde ook de vraag naar de Tegra 2 chip. NVIDIA verklaart dat fabrikanten door de hogere prijzen van harde schijven er nu voor kiezen om geen GPU in hun systemen te bouwen. Dat is volgens de chipfabrikant te danken aan de overstromingen die in Thailand en andere delen van Azië vorig jaar plaatsvonden.