1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo, de grootste game ontwikkelaar ter wereld, vreest dat het verlies nog hoger zal uitpakken dan het aanvankelijk vermoedde. Het bedrijf geeft beleggers en investeerders daarom een winstwaarschuwing.

De game ontwikkelaar vreest dat het verlies van het afgelopen boekjaar zal neerkomen op zo’n 65 miljard yen, omgerekend 643 miljoen euro. Dat is ruim drie keer zoveel als het bedrijf aanvankelijk had voorspeld in oktober. Nintendo dacht destijds dat het verlies niet hoger zou uitvallen dan 20 miljard yen (190 miljoen euro) als gevolg van het teruglopend aantal orders en de toegenomen concurrentie.

Weliswaar wist Nintendo nog wel winst te boeken het afgelopen kwartaal, maar deze was zeer gering als gevolg van tegenvallende verkoopcijfers en een dure yen. De prijsverlaging de Nintendo 3DS zal ook gegarandeerd zijn invloed hebben gehad op het slechte financiële resultaat. Tevens zegt het bedrijf last te hebben van de populariteit van games voor de smartphone en tablet en zijn directe concurrenten Sony en Microsoft.

Nintendo onthulde op de E3-beurs de Wii U, de opvolger van de Nintendo Wii. De presentatie werd niet goed ontvangen door gameliefhebbers en investeerders. Het gevolg was dat het aandeel destijds tien procent van zijn waarde verloor in twee dagen tijd. Volgens de laatste berichten zal de Wii U nog voor de feestdagen in de schappen liggen voor consumenten.