1 min

Tags in dit artikel

,

De Nederlandse tak van Hewlett-Packard is op zijn vingers getikt door de Commissie Gelijke Behandeling. HP heft zich namelijk schuldig gemaakt aan ongelijke behandeling.

Hewlett-Packard wees een sollicitant af voor een functie. Normaalste zaak van de wereld zul je denken. Niet wanneer een bedrijf dit doen vanwege de Cubaanse afkomst van de man. De sollicitant werd door Hewlett-Packard wel uitgenodigd voor een gesprek maar mocht vanwege zijn nationaliteit niet het gebouw van Hewlett-Packard betreden. Hiermee heeft Hewlett-Packard volgens de Commissie Gelijke Behandeling de regels voor gelijke behandeling overtreden.

Het verweer van de Nederlandse tak van Hewlett-Packard luidt dat het bedrijf "zich enkel houdt aan de Amerikaanse regelgeving". In de VS is namelijk een exportverbod van kracht voor bepaalde producten naar landen als Cuba en Libië. Om geen inbreuk te maken op dit verbod heeft Hewlett-Packard richtlijnen opgesteld. Deze regels zijn volgens het technologiebedrijf eveneens van toepassing op de Nederlandse tak van het bedrijf. Volgens deze regels moet iemand van Cubaanse afkomst is speciale toestemming hebben om een gebouw van Hewlett-Packard te mogen betreden. Over een dergelijke toestemming beschikte de sollicitant niet en daarom werd de sollicitatieprocedure met deze man afgebroken.

Hewlett-Packard benadrukt tegenover de Commissie Gelijke Behandeling dat Cubanen wel degelijk voor het bedrijf kunnen werken. Maag aangezien de man niet over de juiste toegangspapieren beschikte, zag het bedrijf zich genoodzaakt hem de toegang tot het pand te ontzeggen.