1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het nieuws rondom MegaUpload volgt zich de laatste dagen elkaar in rap tempo op. Dit keer kunnen wij berichten over het Electronic Frontier Foundation (EFF) die gebruikers te hulp schiet.

De digitale deuren van MegaUpload zijn nog steeds gesloten. Nu dat de FBI gezien heeft wat zij wilden en hun zaken hebben afgerond is het de vraag wanneer de data wordt verwijderd. Dit tot grote ergernis van de gebruikers die geen vlieg kwaad deden en de website volledig volgens de regels gebruikte. Deze gebruikers willen namelijk hun legale documenten terug. Gelukkig voor deze gebruikers werd de deadline van het wissen van deze data al met twee weken opgeschort.

In de strijd om deze gebruikers hun documenten terug te geven heeft de Electronic Frontier Foundation een team samengesteld die de getroffen gebruikers moet gaan helpen. Via dit team wordt er een website ontwikkeld die de getroffen gebruikers in contact moet brengen met advocaten in hun strijd om hun data terug te krijgen. Het is onduidelijk hoe sterk deze gebruikers staan en of ze hun data ooit nog terug zullen zien.