1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het einde van het laptop-tijdperk is dichtbij, de laptop zal binnen vijf jaar gaan verdwijnen, dat denkt althans een groot deel van Engeland. Of het werkelijk zo is zal de toekomst uitwijzen.

Dit blijkt uit onderzoek dat een grote Engelse kortingswebsite uitvoerde onder de inwoners van Groot-Brittannië. Maar liefst 58 procent van de deelnemers verwacht dat het niet langer dan vijf jaar zal duren voordat de laptop compleet is uitgestorven. De meerderheid van de ondervraagden verwacht dat de nu zeer populaire tabletcomputers de plaats van de laptop in zullen nemen. Dit laatste is vooral te danken aan de stijgende populariteit van bijvoorbeeld de iPad.

De website ondervroeg een kleine tweeduizend klanten om meer te weten te komen over de houding van de consument tegenover veranderingen op de markt. De vragen in het onderzoek werden gesteld afhankelijk van de bezittingen van de consument. Wanneer bijvoorbeeld een consument zowel een laptop als een tablet in bezit heeft, kreeg hij of zij de vraag voorgelegd welke zij dan het meest gebruikte.

Uit deze vragen bleek dat ruim 44 procent verwacht dat de laptop binnen vijf jaar zijn einde zal vinden. Meer dan twintig procent dacht dat het 10 jaar zal duren voordat de laptop is verdwenen. Als laatste verwachte ruim 16 procent dat de laptop er nog wel twintig jaar zal zijn.