Micron, fabrikant van halfgeleiders, heeft afgelopen weekend haar CEO verloren. Steve Appleton kwam op een leeftijd van 51 jaar om bij een vliegtuigongeluk op 3 februari. Appleton was gedurende de afgelopen 18 jaar de CEO van het Amerikaanse bedrijf.

Het Statement van Micron luidt als volgt:
"Micron is diepbedroefd om het overlijden van Appleton, de voorzitter en CEO van het bedrijf. Appleton kwam om in een vliegtuigongeluk met een klein vliegtuigje boven Boise, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Idaho. Micron geeft aan dat de gedachten uitgaan naar de nabestaanden van Appleton, zoals zijn vrouw, kinderen en familie. Appleton’s passie en energie hebben een onuitwisbare indruk bij Micron en de technologie-industrie in het algemeen achtergelaten."

Onder leiding van Steve Appleton wist Micron meer dan eens een globale crisis te overleven, maar werd het bedrijf alleen maar sterker en sterker. Appleton wordt herinnerd als één van de meest succesvolle leiders in de halfgeleider-industrie.

Micron heeft in navolging van de fatale vliegtuigcrash besloten om Mark Durcan aan te wijzen als nieuwe CEO. Durcan was eerder de CTO (Chief Technology Officer) van Micron en is sinds 1984 werknemer van het bedrijf.