1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Opnieuw heeft Nokia aangekondigd een groot aantal banen te schrappen, ditmaal in Finland, Hongarije en Mexico. Reden hiervoor is dat de fabrikant de productie van haar telefoons zal verhuizen naar fabrieken in Azië.

Om die reden zullen 4000 werknemers van Nokia hun baan verliezen. Het gaat hierbij om 2300 banen in Hongarije, 100 banen in Finland en nog eens 700 banen in Mexico. De banen zullen niet per direct worden geschrapt. In de loop van het jaar zullen de ontslagen gefaseerd gaan plaatsvinden. De drie fabrieken zullen zich in de toekomst gaan richten op onderwerpen als het aanpassen van software voor specifieke providers of markten.

Met de verhuizing van de assemblage naar fabrieken in Azië hoopt Nokia de zogenaamde ’time-to-market’ te verkorten. Dit moet vervolgens weer zorgen voor een betere concurrentie positie in de markt. Hoewel Nokia het zelf niet als reden opgeeft zal de verhuizing van de productie naar Azië ook een flinke kostenbesparing opleveren.

Het ontslag van 4000 werknemers kan gezien worden als de tweede ontslagronde binnen Nokia. Eind vorig jaar werd namelijk ook al een fabriek gesloten waarbij 3500 werknemers het veld moesten ruimen.