1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Liberty Global heeft haar zinnen gezet op een overname van Ziggo. Het bedrijf uit de Verenigde Staten is al eigenaar van UPC en overweegt nu een bod uit te brengen op kabelmaatschappij Ziggo.

Momenteel is Ziggo nog in handen van de investeringsbedrijven Warburg Pincus en Cinven. Deze twee bedrijven hadden al plannen om het bedrijf deels van de hand te doen door middel van een beursgang. Ziggo is namelijk voor veel kopers te duur voor een strategische overname. Een uitzondering daarop is het Amerikaanse Liberty Global. Wanneer Ziggo wordt overgenomen door Liberty Global, zal een beursgang zo goed als zeker van de baan zijn.

Liberty Global is eigendom van miljardair John Malone. Deze Amerikaan bezit momenteel al een aantal Europese kabelbedrijven en heeft nu zijn zinnen gezet op Europa’s meest geavanceerde kabelbedrijf Ziggo.

Wanneer Liberty Global tot aankoop overgaat, is het wel de vraag of dat de overname wordt goedgekeurd door de NMa. Ziggo en UPC zijn namelijk de twee grootste kabelmaatschappijen van Nederland. Hierdoor zou de nieuwe combinatie mogelijk teveel macht krijgen op de markt waardoor het voor concurrenten zeer lastig wordt.