1 min

In een poging om haar gebruikers betere zoekresultaten te kunnen tonen heeft Apple het bedrijf Chomp overgenomen. Volgens de geruchten zou er 50 miljoen dollar met de overname gemoeid zijn.

Apple bevestigde afgelopen week de overname maar zegt daarbij niets over het bedrag dat zij voor de overname heeft neergeteld. Volgens verschillende Amerikaanse media is dit wel vaker het geval wanneer Apple een kleiner bedrijf overneemt. Apple neemt het bedrijf over van een aantal particuliere investeerders. Beroemdheid Ashton Kutcher zou volgens Bloomberg optreden als marketingadviseur voor het bedrijf.

Chomp is een bedrijf dat een zoekmachine voor mobiele applicaties ontwikkeld. Momenteel is er voor zowel de iPhone, iPad als het Android-platform een applicatie beschikbaar. Met meer dan 550.000 applicaties in de App Store is een overname van een bedrijf als Chomp zeer interessant voor Apple als het hiermee de zoekfunctie kan de App Store kan verbeteren.

Volgens critici is het huidige zoeksysteem van Apple nogal gebrekkig en vind je vaak niet de juiste applicatie wanneer je niet precies de juiste titel invoert. Met deze overname kan Apple hier misschien iets aan gaan doen.