Apple’s winkel voor applicaties, de App Store, heeft gedurende het afgelopen weekend de 25 miljard downloads overschreden. Apple maakte van deze gebeurtenis een klein evenement en beloonde degene die verantwoordelijk was voor het downloaden van de 25.000.000.000e applicatie met een cadeaubon van 10.000 dollar voor de App Store. Apple heeft nu ook bekend gemaakt welke applicaties het meest gewild zijn.

Niet geheel verrassend staat het populaire Angry Birds meerdere keren in de top 25 bij betaalde applicaties, hoewel WhatsApp Messenger er vandoor gaat met de eerste plek. Angry Birds is driemaal terug te vinden in diezelfde lijst, het gaat om Angry Birds, Angry Birds Seasons en Angry Birds Rio.

Bij de gratis applicaties maakt een ander sociaal netwerk de dienst uit, de Facebook-applicatie is verantwoordelijk voor de meeste downloads. Het relatief jonge, maar ongekend populaire Scrabble-spel Wordfeud staat op de tweede plaats.

Voor wie de volledige lijst wil raadplegen, Apple heeft in iTunes een overzicht gecreëerd voor zowel de populairste gratis als betaalde applicaties.