1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia heeft onlangs de Lumia 610 aangekondigd, een Windows Phone-toestel met een relatief lage prijs. De Lumia 610 gaat op het moment voor een prijs van ongeveer 190 euro over de toonbank en dat is ongeëvenaard, althans, wat betreft concurrerende Windows Phone-toestellen. Nokia is echter nog niet klaar met het uitbrengen van laaggeprijsde smartphones, zo blijkt uit een gesprek met de vice-president van Nokia.

Niklas Savander liet eerder al van zich horen door smartphones met uitzonderlijk grote schermen te classificeren als ‘stom‘. Vandaag laat Savander zich wat positiever uit over een geheel andere zaak, volgens hem is het Finse bedrijf namelijk van plan de prijzen van Windows Phone-smartphones verder omlaag te werken. Een prijsverlaging van een aantal van de huidige Lumia’s werkt dit in de hand, maar er zullen ook nieuwe, goedkope toestellen aangekondigd worden.

Savander verwijst naar Android, toestellen met dat besturingssysteem worden in sommige gevallen voor een prijs van ongeveer 100 euro in de schappen gelegd. De vice-president de bijna dubbele prijs van de Lumia 610 dan ook niet bevredigend, hij gelooft dat Nokia nog hard moet werken om goedkopere toestellen op de markt te zetten. De komst van Windows Phone Tango, speciaal gericht op toestellen met low-end hardware, zal dit zeker in de hand spelen.