1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC heeft haar winst behoorlijk zien dalen in het eerste kwartaal van 2011. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers die HTC vandaag publiceerde. De fabrikant gaf eerder al een waarschuwing af omtrent verwachtte tegenvallende resultaten.

Met de voorlopige cijfers ziet de fabrikant nog geen stijgende lijn in het eerste kwartaal van 2012. Zo daalde de nettowinst van de Taiwanese fabrikant in het eerste kwartaal van 2012 met maar liefst 70 procent. De nettowinst is hierdoor gezakt naar 4,64 miljard Taiwanese dollars, omgerekend is dit een winst van 115 miljoen euro over het eerste kwartaal van dit jaar. Ook de omzet daalde éénderde. HTC kon met het afsluiten van Q1 een omzet van 67,8 miljard Taiwanese dollars (1,76 miljard euro) noteren.

HTC lijkt dus veel hinder te ondervinden van concurrenten Apple en Samsung. De twee concurrenten vergaren steeds meer marktaandeel wat ten koste gaat van onder andere HTC. Echter hoopt HTC het tij te keren met onder meer de One-serie die het bedrijf deze week introduceerde . Daarnaast werd er kritisch gekeken naar de nog uit te brengen modellen en werd hier het één en ander geschrapt.