1 min

Microsoft heeft er heel wat voor over om haar platform zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Volgens The New York Times zou de softwaregigant zelfs niet vies zijn van het financieel bemiddelen van ontwikkelaars en bedrijven, om applicaties om te bouwen naar Windows Phone.

Apple beschikt in haar App Store over meer dan 600.000 applicaties. In Google Play vinden gebruikers er bijna 400.000. Wanneer er echter in de Windows Phone Market gekeken wordt, blijken er aldaar ongeveer 80.000 applicaties beschikbaar te zijn. Kijkt men naar deze getallen, dan staat Windows Phone nog behoorlijk in de kinderschoenen. Mede met die reden zijn niet veel ontwikkelaars bereid om veel tijd, werk en geld in het ombouwen van hun applicaties te stoppen.

Microsoft zou dit probleem echter aanpakken door ontwikkelaars te betalen voor dit werk. Om ontwikkelaars extra te stimuleren bood de fabrikant eerder ook al gratis Windows Phones aan. Met het betalen van ontwikkelaars zou de fabrikant echter een stuk verder gaan. Hierbij worden volgens The New York Times niet op kosten bespaard. De bedragen zouden namelijk uiteen lopen van 60.000 tot 600.000 dollar.