1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel en Microsoft werken nauw samen met fabrikanten voor de ontwikkeling van op Windows 8 gebaseerde tablets. Het doel is om het wereldwijde marktaandeel van Apple’s iPad halverwege 2013 met 20 procent terug te brengen tot 50 procent.

Volgens de Taiwanese bronnen zal Microsoft in september met Windows 8 op de proppen komen voor x86 platformen en Windows RT voor op ARM-gebaseerde apparaten. Tegen het eind van 2012 zullen HP, Dell, Lenovo, Acer, Asus en Toshiba in totaal zo’n 32 op Windows 8 gebaseerde tablets hebben uitgebracht.

Lenovo en Acer zullen met verschillende tablets komen met een prijs tussen de 300 en 1000 dollar, waarbij de 300 dollar instapmodellen de concurrentie met Android-tablets aan moeten gaan. De duurdere varianten zullen ervoor moeten zorgen dat Apple’s heerschappij op de tabletmarkt deels inkrimpt. Intel stelt volgens de bronnen dat Lenovo’s goede status qua educatief en bedrijfsgebruik op de Chinese markt een sleutel is om het marktaandeel van Windows 8 tablets aan te zetten.