1 min

HTC zou in de voetstappen van onder andere Samsung en Apple willen treden, het bedrijf zou van plan zijn om een eigen processor te ontwikkelen. De Taiwanese fabrikant zou al een samenwerking met ST-Ericsson zijn aangegaan om een chip te ontwikkelen.

In tegenstelling tot concurrenten Samsung en Apple zou HTC niet van plan zijn om een krachtpatser van een chip te ontwikkelen, het gaat de Taiwanezen juist om de goedkopere smartphones. Volgens de geruchten kan het echter nog wel even duren voordat HTC de eerste toestellen met een eigen chip op de markt zet, waarschijnlijk worden de toestellen ‘ergens’ in 2013 beschikbaar.

HTC zou al enige tijd niet tevreden zijn met chipfabrikant Qualcomm, de huidige leverancier van chips. HTC zou Qualcomm zelfs mede verantwoordelijk houden voor de slechte financiële resultaten van de afgelopen tijd. Om minder afhankelijk te zijn van Qualcomm is HTC al deels overgestapt op nVidia-producten zoals de Tegra 3-SoC. Het nieuws dat HTC zich minder afhankelijk wil maken van Qualcomm lijkt een perfecte timing te hebben, Qualcomm gaf juist aan dat het de huidige vraag aan chips niet langer kan bijbenen.