1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HTC heeft vertrouwen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit blijkt uit de targets die het bedrijf zichzelf heeft gesteld. De fabrikant verwacht een toename in omzet van 55 procent. HTC gaat er dus vanuit dat de HTC One-serie een zeer groot succes gaat worden.

HTC verkeerde afgelopen tijd in zwaar weer. Waar het eerst zo goed ging met de fabrikant draaide dit in korte tijd volledig om. De modellen van HTC stonden veelal in de schaduw van modellen van concurrenten zoals de iPhone 4S en de Galaxy SII. Hierdoor zag HTC de omzet in het eerste kwartaal van 2012 flink kelderen. Als gevolg daarvan verving HTC haar CFO en keek de fabrikant eens kritisch naar de nog uit te brengen modellen om vervolgens een hoop van deze modellen te schrappen.

HTC zal dus een stuk minder modellen uitbrengen om zich te kunnen richten op enkele specifieke smartphones. Dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Zo slaat de One-serie van het bedrijf goed aan en mag HTC zelfs weer positief zijn over de toekomst. De Taiwanese fabrikant heeft als gevolg daarvan haar targets voor het tweede kwartaal flink omhoog bijgesteld. Er wordt nu een winst in omzet van maar liefst 55 procent verwacht. De groei zou uitkomen op een omzet van 3,65 miljard dollar.