1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft vorig jaar Motorola overgenomen. Dat lijkt echter nog niet per definitie te betekenen dat het bedrijf uit Mountain View ook enkel met Motorola zal samenwerken op de mobiele smarkt. In tegendeel zelfs, de volgende Nexus-telefoon zal opnieuw een geesteskind worden uit een samenwerking tussen de zoekgigant en Samsung, het Koreaanse bedrijf dat reeds verantwoordelijk was voor de vorige twee Nexus-toestellen en Motorola’s grootste concurrent is.

Momenteel moet dit nieuws met een korreltje zout worden genomen, het gaat vooralsnog namelijk om een gerucht. Google zou opnieuw denken aan Samsung als partner voor de volgende Nexus-telefoon, welke waarschijnlijk zal worden uitgebracht in combinatie met de vijfde versie van Android. Het uitbrengen van dit soort toestellen is inmiddels een traditie geworden, Google deed dit vanaf Android-versie 2.1, toen de Nexus One in samenwerking met HTC werd uitgegeven.

Google zou opnieuw voor Samsung willen kiezen vanwege het grote succes van de Galaxy-reeks van het bedrijf. Daarnaast heeft Samsung ook een grote controle over de voorraad van sleutelcomponenten voor smartphones, omdat het bedrijf voor een groot deel zelf verantwoordelijk is voor de productie van componenten van haar toestellen.

De Nexus-toestellen genieten geen bijzonder grote populariteit bij de consument, maar dienen voor ontwikkelaars wel als een herinnering van hoe een Android-toestel zou kunnen/moeten zijn in de ogen van Google.