1 min

Tim Cook, CEO van Apple, zou graag zien dat de diverse rechtszaken rondom patentinbreuken betreffende smartphones en tablets zo snel mogelijk verleden tijd worden. Cook zou bereid zijn om alle zaken die Apple momenteel heeft lopen tegen andere fabrikanten te schikken, mits deze fabrikanten alles toegeven en betalen. Dit laatste lijkt echter een onwaarschijnlijk scenario.

Tijdens een conferentiegesprek over Apple’s kwartaalcijfers vroeg een deelnemer de CEO wat deze dacht van de aanhoudende patentenruzies. Cook gaf aan dat hij procesvoering haat, maar dat hij desalniettemin bereid is om Apple zo lang door te laten gaan als nodig is in de rechtszaal. Cook stelt: ‘De concurrentie moet hun eigen dingen bedenken. Als we een regeling kunnen treffen waarbij we de zekerheid kunnen krijgen dat bedrijven dit voortaan zullen doen en dat er een eerlijke overeenstemming wordt getroffen over de zaken uit het verleden, zou dit mijn voorkeur krijgen.’

Cook nam tevens het woord over de tablet-markt en de nog altijd groeiende ultrabook-markt. Er werd gevraagd of deze markten steeds meer naar elkaar toe zouden groeien, maar Cook gaf aan dat hij de nood aan een ‘ultratablet’ niet kon ontwaren. Een dergelijk product zou dun, licht en inklapbaar zijn en is voorzien van zowel een toetsenbord als touchscreen. Cook denkt dat allerlei producten met elkaar gecombineerd kunnen worden, maar het probleem ligt hem hierbij in de goede combinatie, deze moet de eindgebruiker immers verder helpen.