1 min

Tags in dit artikel

, ,

KPN heeft een nieuwe verklaring gegeven betreffende het bod van de Mexicaanse telecomaanbieder América Móvil op ruim een kwart van haar aandelen. KPN omschrijft het bod als een "substantiële onderwaardering".

De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van KPN nemen het ongevraagde ‘Voorgenomen Partiële Bod’ zorgvuldig in overweging, maar is van mening dat de geboden 8 euro per gewoon aandeel KPN het bedrijf "substantieel onderwaardeert". De Nederlandse telecomaanbieder zal nadere toelichting van América Móvil vragen en in de tussentijd alle strategische opties onderzoeken.

De uitspraak ligt niet geheel in lijn met een eerdere reactie, waarin werd gesteld dat het bedrijf "gematigd positief" was over het bod. De aandelenkoers stond op dat moment dan ook bijna 2 euro onder de geboden prijs van 8 euro per aandeel en werd destijds gezien als "een erkenning van de onderwaardering van het bedrijf."

KPN-woordvoerder Stefan Simons geeft een verantwoording voor het nieuwe standpunt: "De verschillen in deze verklaringen vallen wel mee. Wij waren in die eerdere reactie gematigd positief dat een ander bedrijf, net als wij, de aandelen meer waard vond. De nieuwe verklaring is daar een aanvulling op".

KPN zal zijn aandeelhouders en andere partijen informeren en op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Goldman Sachs en J.P. Morgan zijn in de arm genomen als financiële adviseurs. Allen & Overy treedt op als juridisch adviseur.