1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple en leverancier Foxconn zullen de kosten die zijn gemaakt om de werkomstandigheden binnen de fabrieken te verbeteren samen delen. Dit heeft Foxconn-topman Terry Gou laten weten.

Hoe de precieze verdeling van de kosten tussen de twee zal zijn, is echter niet bekend gemaakt. Evenmin werd er gepraat over hoeveel kosten er zouden zijn gemaakt om de verbeteringen te kunnen realiseren. De topman van de leverancier van Apple liet enkel weten dat er de nodige kosten in zijn gaan zitten. Desondanks waren de verbeteringen binnen de fabrieken van Foxconn hard nodig.

De omstandigheden binnen de fabrieken waren zo slecht dat er naar geruchten gedurende enkele jaren tientallen werknemers zelfmoord hebben gepleegd. Toen Apple openbaar veel kritiek kreeg te verduren besloot de fabrikant een onderzoek in te stellen naar de omstandigheden. Zaken als loonsverhoging en betere werktijden zijn hier het directe gevolg van.

Ook andere fabrikanten waaronder Samsung, één van Apple’s grootste concurrenten, gebruik maken van Foxconn als assembleur voor hun producten. Of ook deze fabrikanten fabrikanten deelnemen in de kosten is opvallend genoeg onduidelijk.