2min

Goed nieuws voor HTC: het Taiwanese technologiebedrijf mag vanaf nu ook de One X en Evo 4 LTE verkopen in de Verenigde Staten. Op last van de rechter hield de douane de afgelopen twee weken beide modellen tegen aan de grens, omdat een verkoopverbod van kracht was.

In een reactie laat HTC weten dat het verheugd is dat het verkoopverbod nu van tafel is. "HTC heeft het controleproces van de Amerikaanse douane afgerond. Beide toestellen worden nu toegelaten tot de Amerikaanse markt, omdat ze in overeenstemming zijn met het vonnis van de International Trade Commission (ITC). Toekomstige verzendingen zouden zonder problemen de VS binnen moeten komen en we hebben er alle vertrouwen in dat we op korte termijn kunnen voldoen aan de vraag naar onze producten", aldus HTC in een persverklaring.

Het ITC bepaalde twee weken geleden dat de HTC One X en Evo 4 LTE voorlopig niet verkocht mochten worden in de VS. Het tijdelijke import- en verkoopverbod was het gevolg van een rechtszaak tussen HTC en Apple. Afgelopen jaar troffen beide partijen elkaar tegenover de rechter. Het Amerikaanse technologiebedrijf claimde dat diverse smartphones van HTC inbreuk maakten op meerdere patenten die in bezit zijn van Apple, zonder dat HTC daarvoor licentiekosten betaalt.

De rechter bepaalde dat HTC vanaf 19 april niet langer smartphones mocht verkopen in de VS die gebruik maakten van deze technologie. Omdat de HTC One X vóór deze datum geïmporteerd werd, bleef dit toestel buiten schot. De douane moest erop toezien dat HTC daadwerkelijk geen gebruik maakte van deze technologie in de HTC One X en Evo 4 LTE.