1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Windows 8 zal geen mogelijkheid bieden om rechtstreeks naar de dekstopinterface te booten en ook een mogelijkheid om de aloude startmenuknop alsnog terug te brengen in de desktopinterface lijkt volledig uitgesloten te zijn.

Deze bevindingen maakte Paul Thurrot, een groot Windows-expert, bekend via zijn eigen website. Thurrot zou door anonieme bronnen op de hoogte zijn gesteld van maatregelen die Microsoft heeft getroffen om deze mogelijkheden te voorkomen, zelfs voor zakelijke gebruikers. Zo zou de legacy code voor de startmenuknop en het startmenu zijn verwijderd. Op deze manier kunnen ook derden er niet voor zorgen dat de knop en het menu alsnog beschikbaar komen. In de Release Preview van Windows 8 is de knop overigens nog wel opnieuw te installeren, maar in de uiteindelijke versie van het nieuwe besturingssysteem zou deze mogelijkheid definitief worden tegengehouden.

Ook het direct booten naar de desktopinterface in plaats van de Metro-interface zal niet tot de mogelijkheden behoren, waardoor alle soorten gebruikers, zakelijk of privé, in contact komen met de nieuwe interface van het besturingssysteem. Microsoft zou tot deze keuzes zijn gekomen om verwarring te voorkomen bij gebruikers van het besturingssysteem.