Abonneer je gratis op Techzine!

Naast de presentatie van het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6 en nieuwe MacBook Pro’s onder andere met Retina-scherm, onthulde Apple vandaag ook een aantal cijfers over de prestaties van het bedrijf. CEO Tim Cook vertelde de aanwezigen dat er sinds de lancering vanuit de App Store in de zomer van 2008 ruim 30 miljard apps zijn gedownload.

In de eerste twee maanden na de lancering downloadden gebruikers 100 miljoen apps. Na een half jaar was dat aantal opgelopen naar 500 miljoen. In april 2009 was de één miljardste download een feit. In januari 2010 wist Apple de grens van drie miljard downloads te doorbreken. Anderhalf jaar later lag ook de grens van 15 miljard downloads aan diggelen. Eind februari stond de teller op meer dan 25 miljard downloads. Ruim drie maanden later hebben gebruikers nog eens 5 miljard applicaties gedownload uit de App Store.

Volgens Tim Cook telt de App Store meer dan 400 miljoen geregistreerde gebruikers. Vorig jaar op het World Wide Developers Conference (WWDC) lag dat aantal nog op 225 miljoen leden. Daarnaast meldde Cook dat de App Store meer dan 650.000 apps telt. Bijna éénderde daarvan (225.000) is speciaal ontworpen voor de iPad. Vorig jaar lagen deze aantallen op respectievelijk 425.000 en 90.000.

De App Store is niet alleen lucratief voor Apple. Cook liet weten dat Apple meer dan 5 miljard dollar heeft uitgekeerd aan ontwikkelaars van applicaties. De App Store is beschikbaar in 152 landen.