1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft officieel bekend gemaakt dat het Yammer overneemt. Er gingen al langere tijd geruchten de ronde maar vooralsnog was nog niets officieel bevestigd. Hier is nu dus verandering in gekomen.

In een verklaring laat Microsoft weten dat de softwaregigant het sociale netwerk Yammer overneemt voor een bedrag van 1,2 miljard dollar. De bronnen die eerder al spraken over dit bedrag blijken het hiermee dus aan het juiste eind te hebben. Het nieuws komt twee weken nadat de eerste geruchten uitlekten dat Microsoft in gesprek zou zijn met Yammer omtrent een eventuele overname.

Met Yammer worden bedrijven in de mogelijkheid gesteld om een intern privé sociaal netwerk op te richten, waarmee werknemers met elkaar kunnen communiceren. De bedrijven laten weten dat de overname niets verandert aan de software. Zo zal Yammer haar eigen diensten gewoon voortzetten. Microsoft zal echter waarschijnlijk wel plannen hebben om de zakelijke producten uit te rusten met een diepere integratie met Yammer.