2min

Qualcomm is bereid om fabrikanten flink te betalen om te zorgen dat zij hun processoren aan kunnen blijven leveren. Dit heeft Paul Jacobs, CEO van Qualcomm laten weten in een bespreking met investeerders. Qualcomm ondervindt momenteel grote problemen met de levering van chips.

Het is volgens Jacobs niet een punt wat hoog op het lijstje van Qualcomm staat, maar het betalen voor het leveren van chips wordt ook zeker niet uitgesloten, wanneer het de toekomst van het bedrijf veilig kan stellen. Qualcomm is een van de fabrikanten van processoren, welke hevig profiteert van de enorme groei die de markt van smartphones doormaakt.

Echter kent Qualcomm momenteel grote problemen om de vraag naar processoren bij te kunnen benen. Om dit te verhelpen zou Qualcomm dus bereid zijn flink te betalen. Qualcomm vertrouwt voor de productie van haar processoren nog altijd op externe bedrijven. Qualcomm ontwerpt processoren, welke vervolgens buitenshuis worden geproduceerd. Echter verloopt de productie van deze chips dus niet op een gewenst tempo.

Dit leidde er in het verleden al toe dat bijvoorbeeld Apple een zelfde keuze maakte en fabrieken flink betaalt, om zo voorrang te krijgen op de productie van onderdelen van haar producten. Qualcomm moest eerder dit jaar noodgedwongen bekend maken dat de winst dit jaar zal worden gelimiteerd doordat zij de vraag naar processoren niet bij kan benen. Er zou meer vraag naar de processoren zijn geweest dan verwacht. Daarnaast zou er het meeste vraag zijn naar het model wat qua productiewerk het meest intensief is voor de partners van Qualcomm.