1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Telecomprovider Vodafone gaat zijn 2G- en 3G-netwerken scheiden om zo de hinder bij eventuele storingen te beperken. Dit heeft de provider maandag bekend gemaakt. Het zou een van meerdere maatregelen zijn.

Met deze maatregelen hoopt Vodafone hinder bij storingen zo veel mogelijk te kunnen reguleren en beperken. Dit heeft Vodafone vandaag in een verklaring laten weten. In deze verklaring gaat de provider dieper in op de storing welke in april enkele dagen aanhield. Destijds was een brand de oorzaak van de langdurige storing bij Vodafone.

Om een herhaling te voorkomen gaat Vodafone nu dus enkele maatregelen treffen. Zo moet het scheiden van het 2G- en 3G-netwerk ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het 2G-netwerk geen hinder ondervindt wanneer het 3G-netwerk met problemen kampt. Ook is Vodafone in gesprek met KPN en T-Mobile om elkaars netwerken te gebruiken bij grote storingen. Daarnaast gaat de provider ook andere technieken gebruiken, waardoor een zendmast sneller opgezet en aangesloten kan worden.