Een senior executive van Lenovo heeft de geruchten die de ronde deden betreffende een overname van Nokia afgedaan als een grap. Dit verklaarde de werknemer van Lenovo tegenover Reuters.

Begin deze week staken er geruchten de kop op over fabrikant Lenovo. Het bedrijf zou interesse hebben in Nokia en er zou mogelijk aangestuurd worden op een overname van de Finse fabrikant. Echter heeft een medewerker van Lenovo dit gerucht nu ontkracht. De leidinggevende stelde dat het niets anders dan een grap zou kunnen zijn en dat er geen gesprekken gaande zijn.

Grap of niet, het gerucht zorgde er wel voor dat het aandeel in Nokia steeg. Het gerucht over een overname door een gezond bedrijf wekte mogelijk vertrouwen bij investeerders en aandeelhouders. Een anonieme bankier die betrokken is bij de zaken van Lenovo noemt dit echter vrij opmerkelijk. Het zou volgens de bankier betekenen dat de fabrikant een grote smak geld zou neerleggen voor een overname van een bedrijf waarvan het soort producten niet overeenkomen met Lenovo’s huidige aanbod.