1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple heeft een portaal voor ontwikkelaars geopend waarin zij inbreuken op intellectuele eigendommen kunnen melden. De ontwikkelaar komt vervolgens eerst in contact met degene die de inbreuk maakt, in de hoop dat zij samen tot een oplossing kunnen komen.

"Apps in de App Store worden gemaakt door third-partyontwikkelaars. Zodra je de app hebt geïdentificeerd en de inbreuk hebt omschreven, zullen we via e-mail reageren met een referentienummer en je direct in contact brengen met de provider van de app waartegen je de klacht hebt ingediend", zo staat op het portaal.

Pas als de twee ontwikkelaars geen oplossing kunnen bereiken, kan de ontwikkelaar contact opnemen met de advocaten van Apple die dan mogelijk verdere actie kunnen ondernemen.

Gisteren merkte ontwikkelaar Benjamin Mayo overigens op dat Apple is begonnen met het weigeren van apps die inbreuk maken op intellectuele eigendommen. Zo werd bijvoorbeeld een app die de populaire lijstsoftware Clear imiteerde geweigerd omdat gebruikers mogelijk werden misleid om te denken dat de app echt Clear was.

In de richtlijnen van de App Store stond al dat het verboden is om apps te kopiëren, maar deze tool hebt ontwikkelaars om situaties op te lossen waar geen regels voor zijn of die de regels hebben omzeild.