1 min

Lenovo’s CEO Yang Yuanqing belooft binnen zes maanden winst te gaan behalen met de telefoondivisie van zijn bedrijf. Het Chinese Lenovo doet het over het algemeen erg goed, enkel de telefoondivisie lijdt op dit moment nog verliezen.

Lenovo won recentelijk de strijd om de tweede plaats op de smartphonemarkt in China tegen Apple. Yang laat met klem weten dat er 40 nieuwe telefoonmodellen op de markt worden gezet. Deze telefoons moeten in de twaalf maanden na april verschijnen. Ook gaat Lenovo investeren in andere bedrijven om de groei op andere gebieden vast te houden.

Nadat Lenovo IBM’s PC-divisie overnam in 2005 werd het bedrijf de op één na grootste in de markt voor computers. Lenovo probeert nu ook marktleider HP te verslaan. Op het gebied van smartphones is het buiten China erg stil, de LePhone K800 was de eerste smartphone draaiende op Intel’s Medfield-chipset in China, maar is vooralsnog niet mondiaal verkrijgbaar. Volgens Yang gaat het bedrijf over een paar maanden beginnen met de verkoop van smartphones in India, Indonesië en de Filipijnen.