Strategie RIM blijft onduidelijk

Ceo Thorsten Heins van RIM heeft aangegeven dat de eerste BlackBerry 10-smartphones die uit gaan komen zich zullen richten op het mid-range- en high-endsegment van de markt. Dit ontkracht eerdere geruchten dat de BlackBerry 10 zich vooral zou gaan richten op high-endtoestellen.

De net uitgekomen tweedekwartaalcijfers, hoewel deze nog altijd niet goed zijn, zijn positiever dan vooraf verwacht werd. Het lijkt erop dat de aankomende generatie BlackBerry 10-telefoons de markt geruststelt. Heins is voorzichtig met het prijsgeven van details over de high-endsmartphone in deze serie. Hij wilde echter wel kwijt dat het "full-touch" beeldscherm een hd-resolutie heeft, wat dus hoger is dan de iPhone 5.

Opmerkelijk is dat Heins tevens een low-end BlackBerry 10 in het vooruitzicht stelde. Hij verklaarde hierbij dat de ontwikkeling van deze telefoon nog maar net begonnen is, maar dat het streven van RIM is om deze in 2013 nog in de markt te zetten. Hoewel de strategie van RIM onduidelijk blijft, lijkt het wel duidelijk dat het bedrijf zich in alle segmenten van de markt wil profileren.