1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na Google, die de Nexus Q in de Verenigde Staten liet bouwen, volgt nu ook het Chinese concern Lenovo. Lenovo heeft aangegeven dat het een fabriek in North Carolina gaat bouwen die een deel van de productie van de ThinkPad en de ThinkCentre laptops, desktops en tablets op zich gaat nemen. Daarnaast zullen er ook technische werkstations en servers gemaakt gaan worden.

Volgens News & Observer zal de nieuwe fabriek twee miljoen dollar gaan kosten en zal het werk bieden aan 150 medewerkers. De fabriek zal worden gerealiseerd in Whitsett, deze stad ligt dichtbij Raleigh waar het Lenovo hoofdkwartier in de VS staat.

Het Chinese Lenovo had vorig jaar een omzet van 29,6 miljard dollar, daarom lijkt het realiseren van een fabriek van twee miljoen dollar meer op een symbolische daad. Lenovo geeft echter aan dat de prijs laag ligt omdat de fabriek gebruik maakt van een bestaand distributiecentrum van het bedrijf.

Hiermee is er weer een bedrijf dat straks stikkers kan plakken met "Made in US" in plaats van "Made in China". Er zijn nog maar weinig IT-bedrijven die hun producten laten maken in de Verenigde Staten. De meeste producten komen uit China, bijvoorbeeld alle Apple-producten worden in China gefabriceerd. Reden hiervoor is dat de lonen in China vele malen lager liggen dan in de VS.