1 min

Marc Benioff, CEO van Salesforce.com, heeft verklaard waarom volgens hem op cloudgebaseerde software traditionele enterprise-software ooit helemaal zal vervangen. Afgelopen vrijdag sprak Benioff zijn negatieve verwachtingen uit over de toekomst van het Windows-besturingssysteem.

Salesforce.com is een bedrijf dat zelf cloud-software aanbiedt aan bedrijven. Het is daarom niet heel gek dat Marc Benioff nogal positief tegenover het eigen bedrijfsmodel staat. Toch deed de uitspraak die hij afgelopen vrijdag deed menig wenkbrauw fronsen. Hij zei dat Windows 8 het einde is van Microsoft’s PC-besturingssysteem. Daarnaast zei Benioff ook dat Windows op een gegeven moment niet relevant meer zal zijn, wanneer meer en meer bedrijfssoftware naar cloudgebaseerde oplossingen zullen gaan.

Benioff voegde daaraan toe: "We zijn er nog niet helemaal. Nog niet alles is heterogeen-client, nog niet alles is LTE, nog niet alles zit in de cloud". De CEO van Salesforce.com gaf aan dat hij van een aantal grote bedrijven wist dat die af willen van pc’s voor werknemers en naar een systeem willen gaan waarbij werknemers voor hun eigen draagbare apparaten gaan zorgen die ze zowel naar het werk brengen als naar huis. Een "breng je eigen apparaat-aanpak" dus, aldus Benioff.

Microsoft heeft tot op heden niet gereageerd op de uitspraken van Benioff.